| Irta: |
Üdv Haikuból |
Infinity BeOS megszállott
Regisztrálva: Jan 10, 2002 Hozzászólások: 585 Város/Ország: Budapest
| Beküldve: 2010-03-19 15:12  
no ez valami más mint a yab-ban egírt verzió.
Este kipróbálom.
érdekesség:
eeepc-ról a dd-vel történő haikumásolás sd-re képtelenség, de még üzemelő haikuval is lehetetlen egy másik kártyára átírni a napi buildet. aszem itt valami szellem kísért, hogy mindig egy asztali pc-vel kell a dolgokat megoldani

|
| Beküldve: 2010-03-26 12:42  
a napi bildet felraktam pendrájvra, és megkíséreltem az installációt sd kártyára az installerrel.
borzalmasan lassan ment a 11000 db file másolása, de befejezte.
Viszont nem bootol róla, csak villog a kuzor a képernyő bal felső sarkában.
Bfs-re formázott sdkártyával ugyanez a helyzet, ha meg telepítés után az installer segítségével bootolhatóvá teszem az sd-t, akkor sem megy.
Mi lehet a baj?
[ Ezt az üzenetet javította: infinity 2010-03-26 12:45 ]

|
leoci
Regisztrálva: Mar 23, 2004 Hozzászólások: 135 | Beküldve: 2010-04-07 18:54  
Wifi használóknak!
http://dev.haiku-os.org/changeset/36057
A 36057-be bekerült a setwep (wifi WEP kodoló)

|
pistooli
Regisztrálva: Nov 23, 2003 Hozzászólások: 62 Város/Ország: Budapest
| Beküldve: 2010-04-09 15:13  
Ez a setwep jó, töltöm is le a nightly buildet!

|
leoci
Regisztrálva: Mar 23, 2004 Hozzászólások: 135 | Beküldve: 2010-04-20 01:47  
Váltás!
Haku R1 alpha 2
build 36348
http://dev.haiku-os.org/changeset/36348

|
| Beküldve: 2010-04-20 18:39  
ez már olyan verzió, amit pendrive-ról sd-re is rá tudok installálni a pendrájvra írt rawból?
_________________ A gond akkor jön, amikor minden mukodik...

|
pistooli
Regisztrálva: Nov 23, 2003 Hozzászólások: 62 Város/Ország: Budapest
| Beküldve: 2010-04-20 19:26  
Holnap kipróbálom, hogy lehet-e? 

|
| Beküldve: 2010-04-21 13:07  
köß!
Ez elég súlyos hiba ha nem lehet...
EEEPC701-en hekkelek slackware-rel, van még pont 800 balhé ahol elférne ez a rencer. Java ugyan nincs, flash-t lesz****, de latex az megy oszt annyi elég is. A többire meg ott a lunixx

|
| Beküldve: 2010-05-02 20:37  
http://tiltos.com/drupal/node/4
használta már valaki a tiltOS nevű valamit?
állítólag gcc4 és kde-programok is kerregnek rajta

|
leoci
Regisztrálva: Mar 23, 2004 Hozzászólások: 135 | Beküldve: 2010-05-03 11:39  
Az 5. oldalon már volt róla szó.
A telepítés megkönnyítésére van TiltOS-App Installer (haikuware vagy a bebits-en megtalálható)
A Kword csak odt tud. Sok sikert a próbálgatáshoz:)

|
RoGer BeOS megszállott
Regisztrálva: Jan 09, 2002 Hozzászólások: 247 Város/Ország: Bóly/Magyarország
| Beküldve: 2010-06-29 12:08  
Próbáltátok már az Alpha2-t?

|
Névtelen Nem regisztrált felhasználó | Beküldve: 2010-06-30 22:08  
Szia!
Bár; csak virtuális gépen, de én próbáltam, és elég meggyőző. Nagyon tetszik például a WebPositive is (bár, flash és cookies még nincs). Meg persze minden más is tetszik. A beállítási lehetőségek is elég jók. Az eszközkezelő (Devices) elég informatív. Viszont kicsit zavaró, hogy "össze-vissza" magyar, vagyis csak egy-két dolog van lefordítva benne. Ezzel kapcsolatban már nem emlékszem, hogy melyik oldalon, de lehetett lokalizálni a programokat, amit én is meg is tettem, de nem tudom, hogy azokkal mi a helyzet.
Néhány dolog miatt nem használom natívan: mert szerintem a WiFi-t nem tudom vele használni (Linksys PCMCIA), és pedig jó lenne Nem akarok azért egy Wifi routert venni. Meg ugye Windows alatt fejlesztgetek, aztán ezért elég gyakran azt használom.
Mindenesetre holnap itthon leszek, aztán felrakom natívan is a gépre, aztán remélem, hogy úgyis használható lesz.
Robi

|
| Beküldve: 2010-07-02 20:32  
Engem az érdekelne, hogy felmegy-e natívan az eeepc-m 1 gigás partíciószeletére a slackware mellé sd kártyáról indított installerrel. sd-rő másik sd-re (nagyobbra) nem akart átmenni, nem értem miért.
_________________ A gond akkor jön, amikor minden mukodik...

|
Névtelen Nem regisztrált felhasználó | Beküldve: 2010-07-31 14:16  
Sziasztok,
Én natĂvan egy 12Gb partĂciĂłra telepĂtettem egy microsd-rĹ‘l win mellĂ©.
A hardver egy MSI U100 Plus.
Az elsĹ‘ talán legszembetűnĹ‘bb furcsaság (win-en egy usb-s asus kulcsal wifizem, az alaplapi atheros ki van kapcsolva) az volt, hogy kivállĂłan 1.3Mb/s szelelt a net, hm gondoltam működik az asus kulcsom......de neeem, a hardveresen kikapcsolt atheros alaplap wifi-n ment, megy a net, hiszen most is Ăgy Ărok:)))
Érdekes...és mi lenne, ha be is kapcsolnám?:)
Netpositive kivállĂł, gyors, pontos, sĹ‘t, a fĂłrum nĂ©mileg HTML 4.01 invalid, hiszen hiányzik a charset deklaráciĂł a header-bĹ‘l (No Character Encoding Found! Falling back to windows-1252), Ăgy a Net+ kĂ©ptelen az Ă©kezetes betűkkel megbĂrkĂłzni.
Szerintem a rĂłkát Ă©s az arora-t alapbĂłl lekĹ‘rĹ‘zi, firefox telepĂtĂ©s után is prĂĽszkölt a sok library hiánnyal, arora lassĂş, nagyon lassĂş a Net+ kĂ©pes, valamint Ă©rdekessĂ©ge, hogy kĂ©ptelen a html-be illesztett kĂ©peket megjelenĂteni.
Talán valami bug, vagy egy egyszerű settings kérdés?
Alpha 2 gyorsaság szempontjából tökéletes, stabilitás szempontjából nagyon jó (még nem sikerült kiakasztanom).
Viszont ami nagyon nem tetszik, hogy a Haikuware oldalrĂłl leszedegetett haiku alá optimalizált vagy ĂşjrafordĂtott alkalmazások nagy hányada kĂ©ptelen elindulni.
Nagy szĂvfájdalmam a BeDock-Haiku (v2), ami az ncurses library megfabrikálása után is csak egy ablak nĂ©lkĂĽli szellemkĂ©nt indult el.
Adhatnátok nĂ©mi ötletet a rendszer tweakelĂ©sĂ©re, grafikus felĂĽlet, indĂtĂłpultok, stb...
GenesisCommander tökéletesen fut:)
Ăśdv,
Laci

|
Névtelen Nem regisztrált felhasználó | Beküldve: 2010-07-31 14:19  
Bocsánat, WebPositive (eléggé megszoktam a BeOS-os Net+) ))

|